Luontopolut ja ulkoreitit
Haikkaanlahti

UIkoilureitit ja luontopolut

Haikkaanlahden retkeilyreitti

Taipalsaaren Kirkkosaaren pohjoispuolta kiertävä Haikkaanlahden retkeilyreitti tarjoaa monelle lähiseudun asukkaalle mahdollisuuden lähiretkeilyyn parhaimmillaan. Kaunis luonto, Saimaa sekä mukavat kangaspolut tekevät siitä monipuolisen ulkoilukohteen ja mm. retkipaikka.fi vinkkaakin reitin hyväksi valinnaksi vaikkapa valmistautuessa pidemmälle eräretkelle. (Savelius, 2019) Merkattu polku palvelee myös kuntoilijaa; sitä pitkin on hyvä heittää lenkkiä jalan tai pyörällä.

Haikkaanlahdella on retkeilyreitin lisäksi myös tärkeä pala Taipalsaaren historiassa; Haikkaanlahden laivalaituri oli 1900 -luvun alussa merkittävä osa kunnan infrastruktuuria, sillä laiturilta kuljetettiin maataloustuotteita Lappeenrantaan myytäväksi. Onpa Haikkaanlahti nähnyt myös Taipalsaaren ensimmäiset katuvalotkin, ne asennettiin laivarantaan 1930 -luvun lopussa, mutta purettiin lopulta 1950 -luvulla laivaliikenteen loputtua. (Etelä-Karjalan Kylät Ry, 2005.) Oletko sinä käynyt Haikkaanlahden laivarannassa?

Lisätietoa:
Haikkaanlahden reitti

 

Haikolan luontopolku

Lisätietoa:
Haikolan luontopolku

 

VINKKI: Lisää Taipalsaaren retkeily-, pyöräily-, melonta- ja vaellus reittien kuvaukset löydät Outdoor Active -sivustolta.
 

Siirry Outdoor Active