Ilkonsaaret
Ilkonsaaret

Ilkonsaaret 

(Teksti Julius Taskinen)

Ilkonsaaret on rauhallinen luonto- ja kulttuurikohde Taipalsaarella, ihan keskellä Saimaata, Ilkonselällä. Saari on tunnettu ortodoksisista tsasounistaan, pienistä rukoushuoneista, joita saarella kävijät pääsevät ihastelemaan. Ilkonsaari on Suur-Saimaan puolelta varsin nopeastikin saavutettavissa, mm. Suuren Jänkäsalon itsepalvelukioskilta venematkaan menee noin 10-15 min. Lisäksi Ilkkoon kulkee nykyään myös yhteysaluksia ja risteilyjä, kuten pyörälauttanakin toimiva Rasti-alus Taipalsaaren Sarviniemestä. Saarelle on myös helppo rantautua monen kokoisella veneellä. Lisäksi Ilkonsaaret on Saimaa Geopark -luontokohde.

Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön toimitusjohtaja Hanna Ollikainen kuvailee kohdetta yhdistelmäksi luontoa ja kulttuuria sekä kannustaa kaikkia Etelä-Karjalaisia vierailemaan saarella ainakin kerran vuodessa. ”Ilkonsaari on aivan erityinen kohde, joka on toteutettu yhteistyössä Saimaan Skiitat -yhdistyksen kanssa. Ensikertalaisia suosittelen ottamaan mukaan hyvät eväät ja vierailemaan saaren jokaisessa tsasounassa. Ilkonsaaren hienot kalliot ovat tosi upeita paikkoja istua alas ja nauttia saaren rauhallisesta tunnelmasta eväitä syöden.”

Virkistysaluesäätiön mukaan Ilkonsaaressa vieraillaan eniten kesäkuukausina ja vuoden aikana saarelle tehdään tuhansia käyntejä.